Det Norske Misjonsselskap

Det norske misjonsselskap (NMS) er en kristen ideell organisasjon som arbeider for å bekjempe urettferdighet, spre troen på Jesus og utrydde fattigdom. NMS er med på å lansere #GivingTuesday i Norge fordi vi ønsker at mange flere skal kjenne gleden ved å gi.

Giving Tuesday

La barn være barn! #GivingTuesday 2018 handler om barn som tror det er rett å skjemmes over seg selv, barn som giftes bort og barn som slutter for tidlig på skolen. Vil du gi dem barndommen tilbake? GIVING TUESDAY er en dag for å gi. NMS er med på å lansere #GivingTuesday i Norge fordi vi ønsker at mange flere skal kjenne gleden ved å gi.

HVA GÅR PENGENE TIL: Kirken i Thailand ønsker å starte lørdagsklubber for minoritetsbarn i Nord-Thailand. Flere folkegrupper med egne morsmål diskrimineres og «tvinges» til å bli thai, omtrent som når samer ble fornorsket i Norge tidligere. I tillegg er disse barna utsatt for barneekteskap og lite skolegang. Lørdagsklubben gir barna et sted å være mens foreldrene er på arbeid. De skal få et sunt måltid mat. De skal få snakke sitt eget språk. De skal få lære om barns rettigheter. Målet er at landsbylivet forandres slik at barna går lenger på skole og slik at jentene skal slippe å giftes bort mens de enda er barn.

VI GJØR DET SAMMEN: Sammen med YouTuberne Karoline Habberstad, Karin Andreassen Winnem (Norwegian Teacher-Karin), Trine Weydahl og Martin Belgen Isaksen (Multiguru) ønsker vi at barna fra Loa-folket og de andre minoritetsgruppene nord i Thailand skal få være barn.

VIL DU GI? Sammen kan vi gi dem barndommen tilbake! Les mer her.