Fem gode drivkrefter for giverglede

GivingTuesday har de siste årene spredt seg ut i Norge. Vi spør fem fine ildsjeler som har vært ekstra engasjerte i år om hvorfor de er med på GivingTuesday. 

Sissel Waagaard, kampanjeleder i Nasjonalforeningen for folkehelsen

Hvorfor er du med på GivingTuesday?
– Jeg er med på GivingTuesday fordi jeg synes det er bedre å støtte en god sak fremfor nå kjøpe flere ting som jeg og min familie ikke trenger.  Og hva kan vel være bedre enn å støtte forskning på demens slik at vi finner en kur og behandling som virker. Bare forskning kan stoppe demens.

Hva du vil si til andre som vil delta på GivingTuesday
for første gang?
 
– Det er veldig enkelt å delta på GivingTuesday. Finn nettsiden til din hjertesak og velge hva du vil gjøre. Du kan for eksempel starte en Facebook-innsamling eller du kan melde deg som frivillig.  Ellers du kan sende hyggelige postkort til dem som er isolert på grunn av korona og trenger å bli husket på. 

Stina Andrea Neergård, fundraiser i NMS

Hvorfor er du med på GivingTuesday?
– Jeg er med på Giving Tuesday fordi jeg synes det er flott å starte adventstiden med å løfte blikket litt og tenke over hva jeg kan gi mer enn hva jeg skal kjøpe til meg selv og min egen familie. Jeg kjenner at jeg blir glad av å gi.

Hva vil du si til andre som vil delta på GivingTuesday for første gang?
– Giving Tuesday handler om giverglede og raushet. Det er ingen grenser for hvordan det kan feires. Men mitt beste tips er å tenke over hva som betyr mest for deg – hva som er din hjertesak – og deretter finne en måte å støtte den saken på, enten ved å gi oppmerksomhet, tid eller penger.

Ellen Damhaug Scheel, daglig leder i Cystisk fibroseforeningen

Hvorfor er NFCF med på GivingTuesday?
– Cystisk fibroseforeningen (NFCF) er med for å sette fokus på giverglede og frivillighet. I tillegg er det en liten takk til alle våre støttespillere.

Hva vil du si til andre som vil delta på GvingTuesday for første gang?
– Bli med! Det er viktig å være med i et fellesskap for å feire generøsitet og omtanke for andre. 

Solfrid Bøe, fundraiser i Redningsselskapet

Hvorfor er Redningsselskapet med på GivingTuesday?
– Redningsselskapet har valgt å være med på Giving Tuesday for fjerde gang fordi det er en utrolig fin merkedag for giverglede. Vi har i år valgt å bruke dagen til å takke våre trofaste givere, som bidrar til at vi kan gjøre jobben vår. De fortjener en stor takk – og på Giving Tuesday i år vil vi ringe, så mange vi rekker, å takke dem personlig. Sammen redder vi liv.

Hva vil du si til andre som vil delta på GivingTuesday for første gang?
– La oss sammen bygge opp denne fine merkedagen så vi kan bli et varmere samfunn. Er du heldigere enn andre her i livet er det vårt felles ansvar å gi tilbake ( «pay it forward». ) 

Tina Kalland, rådgiver i Andvord Grafisk

Hvorfor er Andvord Grafisk med på GivingTuesday?
– Vi i Andvord Grafisk er med på Giving Tuesday fordi vi ønsker å gi noe til organisasjonene og bidra til at verden blir litt bedre

Hva vil du si til andre som vil delta på GivingTuesday for første gang?
– Start i det små og få ideer fra andre til hva du, organisasjonen eller bedriften din kan bidra med.