Nyheter

Giverglede hos bedrifter på Giving Tuesday

Mange bedrifter gir av sin tid, kompetanse eller en donasjon til et godt formål i anledning #GivingTuesday. Se hvilke konkurranser din organisasjon kan være med på. 

Les mer…

Har du en god idé som kan gjøre verden bedre?

Nå kan du bli del av et globalt fellesskap og få midler til ditt prosjekt. The Starling Collective er et fellesskap for deg som ønsker å gjøre en forskjell for andre og drive frem gode prosjekter. 

Les mer…

Fem gode drivkrefter for giverglede

Publisert 27.11.20

GivingTuesday har de siste årene spredt seg ut i Norge. Vi spør fem fine ildsjeler som har vært ekstra engasjerte i år om hvorfor de er med på GivingTuesday. Les mer ..

Er du klar for Giving Tuesday?

Publisert: 13.10.20

For fjerde gang inviterer Det Norske Misjonsselskap til å bli med på Giving Tuesday. Både menigheter, enkeltpersoner og grupper oppfordres til å starte adventstiden med en dag for giverglede.

I år fokuserer NMS  på «Min hjertesak».  De oppfordrer deres givere og støttespillere til å dele sin hjertesak. Vil du engasjerer deg? 

Les mer …

Bruktbok-gründere dropper Black Friday

Publisert: 28.12.19

KJØPER IKKE BLACK FRIDAY: Arne-Morten Willumsen og Lasse Brurok i Bookis.

Inspirert av giveraksjonen Giving Tuesday, som er et motsvar til Black Friday, har nettbokhandelen etablert Giving Week. Under årets Black Week donerer Bookis penger og barnebøker til barneavdelingen på Universitetssykehuset i hjembyen Tromsø.

– GivingTuesday er en litt annerledes amerikansk bevegelse som er langt mer givende enn Black Friday. I år donerer vi 5 kroner for hver eneste bok som blir kjøpt fra mandag og ut fredag 29. november. For hver tiende solgte bok gir vi også bort en barnebok, sier medgründer i Bookis, Lasse Brurok.

Les mer …

Normisjon lager egen TV-aksjon

Publisert: 05.12.18

INFLUENCERE: Under Normisjons egen TV-aksjon skal blant annet populære YouTubere og Instagramere dele sine inntrykk av et av deres bistandsprosjekter i Nepal. FOTO: Normisjon

Med livesending på nett vil Normisjon prøve å nå et bredere publikum for å samle inn penger til sine bistandsprosjekter.

Gjennom prosjektet «Ut av fattigdom» jobber Normisjon systematisk i fire land med å hjelpe folk til selvhjelp gjennom utdanning, jobbtrening, rettighetsarbeid og holdningsskapende arbeid.

Nå tar organisasjonen i bruk nye metoder for å samle inn penger til dette arbeidet.

Les mer …

Lei Black Friday? Da bør du få med deg Giving Tuesday

Publisert: 23.11.18

LEI PRESSET: – Det er nok mange unge som er lei av kjøpepresset. Jeg synes det er flott hvis fokuset kan vris om til å gi til de som trenger det i stede for seg selv og de som allerede har mye, sier Kornelia Minsaas i DNB Ung. Foto: DNB

I år skal nordmenn shoppe for 3,9 milliarder på Black Friday, ifølge Virke og slå fjorårets rekord på 3,6 milliarder.

– Vi bruker stadig mer penger på julen, og i år slår vi på stortromma på gavefronten. I snitt skal hver og en av oss bruke 6.145 kroner på julegaver. Dette er en økning på 430 kroner fra i fjor, forteller Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Les mer …

Giving Tuesday sprer seg i Norge

Publisert: 08.11.18

Giving Tuesday hjerte

Den internasjonale bevegelsen Giving Tuesday sprer seg i Norge. Til nå har 13 organisasjoner meldt seg på med aktiviteter i 2018. Nå er organisasjonene i gang med planleggingen av giveraksjoner opp mot selve dagen tirsdag 27.november.

– Du kan gi tid, engasjement, penger, klær, blod – hva som helst. På Giving Tuesday går fokuset vekk fra en selv og over på gode formål. Du kan velge hvem du vil gi til, sier prosjektleder Charlotte Arnø Storebakken i Norges Innsamlingsråd.

Dette er dagen for å vie litt ekstra oppmerksomhet til de som har en vanskeligere hverdag. En dag for å passe på hverandre. En dag for å vise omsorg og trygghet. Det beste er om du gjør dette 365 dager i året. 

Les mer …

Giving Tuesday: I dag er dagen hvor du gir tilbake!

Publisert: 28.11.17

NÅ ER DAGEN KOMMET: Den internasjonale Giving Tuesday er her. Dagen for å rekke ut en ekstra hånd til mennesker eller organisasjoner som trenger det. FOTO: iStock.com

Les de sterke historiene om Freddy som fikk slag, om Harry som nesten druknet og om Kent Ove som fikk livet sitt tilbake. Nå har du muligheten til å hjelpe dem.

Giving Tuesday 28. november, er et globalt arrangement hvor bedrifter og individer gir tilbake til frivillige organisasjoner og mennesker som trenger en hjelpende hånd. Det handler om å gi en ekstra gave til din hjertesak, etter kjøpskaoset Black Friday og Cyber Monday.

Dette er dagen for å vie litt ekstra oppmerksomhet til de som har en vanskeligere hverdag. En dag for å passe på hverandre. En dag for å vise omsorg og trygghet. Det beste er om du gjør dette 365 dager i året. 

Les mer …

– Dette har Youtuberne ventet på

Publisert: 27.11.17

INNHOLDSSKAPER OG PROGRAMLEDER: Kim Køste (26) er en av fire YouTubere som skal være programleder for livestreamen 28. november. Han skal også produsere innhold gjennom sin egen kanal. Foto: Tonje Ruud Sjølie

– Dette har Youtuberne ventet på. Det er flere som har arrangert egne, mindre innsamlingsaksjoner tidligere. Prebz og Dennis (Norges største Youtubere red.anm.) har for eksempel en årlig innsamling for Kreftforeningen, hvor de har samlet inn over en million kroner, forteller prosjektleder Vanda Aars (25).

63 influencere fra flere ulike plattformer skal rette fokus mot 11 organisasjoner. Influencerne har totalt 5.2 millioner visninger de siste 30 dagene, og når med andre ord ut til mange. Organisasjoner som deltar er blant annet Kreftforeningen, Regnskogfondet og Mental Helse.

Les mer …

Nå kommer Giving Tuesday til Norge: YouTubere med ny stor hjelpeaksjon

Publisert: 8.11.2017

Bildetekst: YouTuberne Kim Køste og Nellie Krogstad er to av de fire programlederne på livestreamen Giving Tuesday, tirsdag 28.november. Foto: Thomas Brun

– Det kribler!  Vi er spente og gleder oss. Tusenårs-generasjonen viser hva vi står for, sier Kim Køste, Romy Feclicia Østrøm, Vegard Nygård Valde og Nellie Krokstad.  De er profilerte YouTubere og skal lede direktesendingen.  Vidoene blir også publisert på www.givingtuesday.no.

Barnekreftforeningen er en av de 11 organisasjonene som YouTube-stjernene skal støtte, og inntektene skal gå til forskning på kreft hos barn og ungdom. Andre organisasjoner som er med er: Foreningen for Hjertesyke Barn, Kirkens Nødhjelp, Kreftforeningen, Mental Helse, Nasjonalforeningen for Folkehelsen, NMS, Redd Barna, Redningsselskapet, Regnskogfondet og Sykehusklovnene.

Les mer …

#Giving Tuesday - dagen nærmer seg

Publisert: 08.10.2017

Thomas Johnstone (22) er hjertesyk og skal sammen med vloggerne Rebekka og Josefine markere kampanjen Giving Tuesday for Foreningen for hjertesyke barn.

– Jeg oppfordrer alle til å gi et bidrag til Foreningen for hjertesyke barn i forbindelse med Giving Tuesdag, så foreningen kan fortsette å berike livet til de hjertesyke barna, sier Josefine, en av vloggerne som vil synliggjøre Foreningen for hjertesyke barn i forbindelse med kampanjen Giving Tuesday.

Giving Tuesday er en dag der alle som vil kan gi sin støtte (tilbake) til veldedige organisasjoner – en global donasjonsbevegelse. Dagen er et slags motsvar til Black Friday, og har allerede i flere år blitt markert internasjonalt. Selve Giving Tuesday er i år tirsdag 28. november.

Det er første gang vi har Giving Tuesday i Norge, og Foreningen for hjertesyke barn er en av 11 organisasjoner som, i regi av og i samarbeid med Norges Innsamlingsråd og Nordic Screens (YouTube-netteverk), vil fronte Giving Tuesday i Norge. Sosiale medier er kanalen hvor kampanjen boostes og en rekke vloggere har hevet seg på for å fronte gode saker og viktige organisasjoner.

Les mer …