GivingTuesday – givergledens dag!

Givergledens dag, GivingTuesday, er 28. november 2023. GivingTuesday startet som en reaksjon mot alle dager i november som handler om forbruk – og feires derfor etter Black Friday og Cyber Monday.

I dag er GivingTuesday en folkebevegelse som setter giverglede og engasjement for andre i fokus. Alle som vil kan delta – privatpersoner, bedrifter, organisasjoner eller sosiale entreprenører.

Konseptet er enkelt: gi en gave eller av din tid, og oppmuntre andre til å gjøre det samme. Sammen gjør vi verden til et bedre sted.

Historien om GivingTuesday

Det hele startet i 2012 med en enkel idé – en dag som oppfordrer til å gjøre noe godt for andre.

GivingTuesday ble startet i New York av Belfer Center for Innovation & Social Impact vev 92nd Street Y, i samarbeid med United Nations Foundation. GivingTuesday er nå en selvstendig ideell organisasjon og en global bevegelse som inspirerer millioner av mennesker til å gi, samarbeide og hylle givergleden.

I Norge ble GivingTuesday feiret for første gang i 2017. Fundraising Norge er nasjonal koordinator i Norge. Dersom du vil vite mer kan du kontakte Charlotte Arnø Storebakken på charlotte@fundraisingnorge.no.

Om Fundraising Norge

Fundraising Norge er bransjeorganisasjonen for frivillige og ideelle organisasjoner som jobber med inntektsskapende aktiviteter Norge. I tillegg til å arbeide med kompetanseheving, jobber også organisasjonen med å fremme etiske retningslinjer for fundraising, for å sikre organisasjoner bedre rammevilkår og for at det skal være trygt å gi i Norge.